10 Tips

10 Tips om je huis te verkopen zonder makelaar

Met deze tips kom je erachter hoe je zelf je huis kunt verkopen zonder een makelaar in te schakelen. Met deze 10 tips kun je meteen beginnen met het promoten van je huis!

De plaatsing van de woning op Funda is stap 1. Maar het is van belang om het huis zonder een makelaarskantoor ook op andere manieren op een effectieve manier onder de aandacht te brengen en zo het huis snel te verkopen

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 1: Maak goede foto’s

Zorg voor goede foto’s. Dat betekent dat het huis als geheel en alle ruimtes er duidelijk opstaan. De koper wil een beeld krijgen van de omvang en ligging van elke ruimte. Detailfoto’s kunnen leuk zijn als ze echt iets toevoegen, maar beperk het aantal hiervan. Natuurlijk is iedere ruimte netjes opgeruimd (zie ook onze¬†tips over verkoopstyling).

Op www.foutehuizen.nl staan, vaak hilarische, voorbeelden van mensen die het niet begrepen hebben. Om te lachen en of van te leren!

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 2: Zorg voor een eigen online pagina

Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze mogelijkheid om goedkoop op Funda, Huislijn en Jaap te adverteren. Daarmee bereik je in 1 keer alle huizenkopers. Daarnaast kun je een eigen website en een Facebookpagina aanmaken.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 3: Zo krijg je gratis hulp om je huis te verkopen

Vlak het belang van gratis reclame niet uit! Mond tot mond reclame is nog altijd een van de sterkste middelen om in te zetten. Door bekendheid in je eigen kring krijgt je huis snel meer online bezichtigingen. Vraag dus om je heen aan vrienden, kennissen en collega’s of ze overal ¬†bekend willen maken dat je je huis verkoopt. Via internet kan dat heel hard gaan en het kost je niets.

Zorg voor een link naar je vermelding op Mijn Huis Makelaardij, zodat je vrienden deze alleen maar hoeven te delen. Maak het ze zo gemakkelijk mogelijk. Ze zullen je graag willen helpen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 4: Kom zelf in actie

Wil je een huis verkopen zonder een makelaar dan moet je zelf actie ondernemen. Achterover zitten is niet genoeg: ga zelf aan de slag met de promotie van je huis. Maak flyers, hang briefjes op in de supermarkt, plaats een advertentie in de schoolkrant….

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 5: Zet Facebook in om je huis snel te verkopen zonder makelaar

Social media, zoals Facebook zijn krachtige promotiemiddelen. Een advertentiecampagne op Facebooek is niet duur. Mijn Huis Makelaardij zorgt sowieso ook voor promotie op Facebook en andere social media maar het is altijd goed om zelf ook actie te ondernemen.
Denk, behalve aan Facebook, ook aan Twitter, Pinterest, Youtube.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 6: Een up to date Energielabel

Een energielabel is verplicht om een huis te kunnen verkopen en een definitief label in de klasse A of B verhoogt de kans op verkoop.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 7: Meedoen met Open Huizen Dag

Uit onderzoek blijkt dat van de huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later 27% van de huizen zijn verkocht. Bij woningen die niet meedoen met de Open Huizen Dag is dit ongeveer 15%.

Meedoen met de Open Huizen Dag kan dus een hele goede investering zijn om het huis sneller te verkopen.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 8: Huis verkopen met een video

Een video van de woning is een enorm pluspunt. Het hoeft niet professioneel te zijn maar zorg wel voor rustige beelden, Die krijg je door tijdens het lopen door het huis af en toe op een plek een paar seconden stil te blijven staan. Plaats de video op Youtube en via een link op je pagina op Mijn Huis Makelaardij kunnen huizenkopers je filmpje bekijken.

Verspreid zelf ook de link naar je video actief.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 9: Zorg voor promotiebudget

Het hoeft niet veel te zijn, maar een klein promotiebudget is wel handig als je ervoor kiest om een huis te verkopen zonder een makelaar . Tenslotte bespaar je al duzenden euro’s op de courtage en is een klein budget voor bijvoorbeeld professionele foto’s en een campagne op Facebook de investering waard. Een prijsverlaging met 5000 euro of meer is een veel grotere uitgave.

Tips huis verkopen zonder een makelaar nr 10: Benadruk de bijzonderheden van je huis

Als kijkers ervoor openstaan (alleen dan!) vertel je waarom je het huis ooit gekocht hebt, wat je zelf zo in het huis aantrok, welke verbeteringen je hebt aangebracht, enz. Ook kun je vertellen wat voor buren je hebt en wat er in de omgeving te doen is en welke winkels, restaurants en dergelijke de moeite waard zijn. Dit draagt allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van het huis.