Zoek uw woning...
Te koop Te huur
Soort woning:
Prijs van:
Prijs tot:
Plaats:
Of snel naar...

Tips voor een succesvolle verkoop

handen schudden

 

Verkoop uw woning sneller en voor een betere prijs

 

Het verkopen van een huis gebeurt idealiter in 4 fases: 

 

- woning verkoopklaar maken

- woning in de verkoop plaatsen (op Funda zetten)

- bezichtigingen en onderhandelingen

- sluiten van de koop

In de eerste fase brengt u uw huis in goede staat en presenteert u dit optimaal. Hierdoor verkoopt u uw woning sneller en voor een betere prijs.

Huis verkoopklaar maken
Voordat u uw huis gaat verkopen zijn er een aantal zaken waarop u moet letten en die u eventueel moet verbeteren om het huis goed voor te bereiden voor zowel de foto’s als voor de bezichtigingen.

Huis bijwerken/opknappen

Een kleinigheidje dat u zelf niet meer opvalt trekt wel de aandacht van kopers. Een scheurtje in de muur, die klemmende deur, een afhangend keukenkastje of een vochtplek op het behang, allemaal zaken die kopers kunnen afschrikken of extra op hun hoede/kritisch laten zijn. Breng daarom deze mankementen in orde. Half vergane schuurtjes of schuttingen kunnen beter verwijderd worden. Lege ruimte ziet er beter uit dan verloedering.

Huizen die alleen een likje verf nodig hebben liggen beter in de markt. Lang niet alle kopers hebben zin in klussen of in een dure verbouwing.

styling slaapkamer

Huis schoonmaken en schilderen Maak verder het huis en omgeving (oprijlaan, tuin, portiek of galerij) goed schoon. Besteed extra aandacht aan badkamer, toilet en keuken. Verwijder onkruid, mosaanslag en andere onverzorgde wildgroei uit de tuin en geef de voordeur een extra lik verf. Zorg dat het huis goed zichtbaar is vanaf de straat en niet achter dichte begroeing van uw tuin staat. Glimmend schoon en goed in de verf wekt de woning een veel betere indruk.

Inrichting woning aanpassen Creer ruimte of de illusie van ruimte. Gebruik licht, spiegels, lichte kleuren en zorg dat de kamers niet overvol zijn. Maak extreme kleuren minder extreem door neutrale kleuren of geen kleur (wit) te gebruiken. Gooi het ouderwetse meubulair van oma weg en zet er (tijdelijk) wat neutralers neer. In de kinderkamer past u, indien nodig, de kleuren aan of verwijders u de muurschilderigen om de kamer neutraal en ruimtelijker te maken.

Voorbereiden presentatie Opruimen Ruim alle vertrekken van de woning die gefotografeerd gaan worden op. Pak overbodige meubels en spullen in en berg deze op zodat de geinteresseerden een goed beeld krijgen van de ruimte die het huis biedt en zien welke opbergruimte het huis heeft. Ruim speelgoed op in plastic bakken of manden en zorg dat het aanrecht leeg en schoon is. Leg effen beddengoed dat combineert met de rest van de slaapkamer op de bedden zodat de slaapkamer rust en ruimte uitstraalt. Berg gereedschap en materialen in de schuur of garage gesorteerd op om ook hier weer een geordend en ruim ogend geheel te krijgen. Sla desnoods een aantal dozen met spullen tijdelijk ergens anders op als u de spullen niet meer kwijt kunt.

Een (schaars en rustig) gemeubileerd huis verkoopt sneller dan een leeg huis. Zet in ieder geval het huis gemeubileerd op de foto’s. Er zijn bedrijven waar u voor de gelegenheid meubels kunt huren.

 

styling keuken

Foto’s voorbereiden Maak een compositie voor elke foto, haal daarbij overbodige of al te opvallende meubelen en accessoires uit beeld, zodat de woning rustig, neutraal en ruim overkomt. Grote posters op de kinderkamer en andere opzichtige zaken kunnen het beste voor de foto verwijderd worden. Kies het moment van de dag waarop de te fotograferen ruimte het gunstigst belicht is of gebruik extra verlichting.

Foto’s maken Laat zien wat de kijker ook zou willen zien wanneer hij/zij in en rond uw woning zou lopen. Zorg dat geïnteresseerden een goed gevoel krijgen van uw huis bij het zien van de foto’s. Laat alle kamers, badkamer (s) en keuken zien. Geef ook een kijkje in het toilet maar zorg dat de deksel dicht is. Daarnaast geeft u een algehele indruk van de straat, de tuin en de buurt als deze een bijdrage leveren aan het verkopen van uw woning. Kies een zonnige dag voor de fotosessie waarbij de woning op z’n zonnigst gefotografeerd wordt en binnenin toont welke ruimte en licht er is. Ook sneeuw kan zeer aansprekende foto’s opleveren, maar dat ligt er natuurlijk niet dagelijks. Zorg daarom dat je al wat goede foto’s op de plank hebt liggen voor een eventuele verkoop.

In de verkoop plaatsen De belangrijkste verkoopkanalen voor uw huis zijn de grote websites en dan met name Funda, Huislijn en Jaap. Traditionele media nemen steeds verder in belang af. Huizenkopers zoeken op woonsites op diverse criteria zoals: regio, prijs en type woning.

Strategisch Prijzen: Het belangrijkste selectiecriterium is echter prijs. In de huizensites kunnen er limieten gekozen worden voor minumum en maximum prijs, die met 25.000 en 50.000 oplopen. Let er op dat u in de gewenste prijscategorie komt. Door uw woning 225.000 te prijzen in plaats van 228.000 wordt u door een grotere groep potentiële kopers gevonden.

Opruimen: Ook nu geldt natuurlijk dat rommel opgeruimd moet zijn en blijven, vooral als het van buitenaf zichtbaar is, zodra uw woning in de verkoop staat moet u er rekening mee houden dat geinteresseerden een kijkje kunnen komen nemen.

Bezichtigingen: De eerste indruk krijgen bezoekers van uw buurt. Een oude sloopauto in de straat, hangjongeren op de stoep en rondzwervend vuil schrikken veel mensen al direct af. Daar denkt u weinig aan te kunnen veranderen, maar rondzwervend vuil weghalen, wat vuilnisbakken op een rij zetten en die sloopauto laten wegslepen zijn zaken die u wel zelf in de hand heeft en die direct een veel betere indruk geven. Probeer daarnaast de kijkers te laten komen als de hangjongeren nog slapen of (eventueel) op school zitten. Na de buurt zal het kritische oog van de bezoekers op uw huis vallen Daar heeft u alle kosmetische onvolkomenheden al voor de fotosessie weggewerkt en zal dus niks meer op aan te merken zijn.

verkocht

Zorg dat er geen geurtjes in uw woning hangen. Lucht alle ruimtes goed en plaats eventueel wat geurverspreiders. Vooral als u rookt of dieren heeft moet u hier op letten. Zet `s morgens de ramen in de slaapkamers open en als u vertrekt in de ventilatiestand. Uw makelaar zal in de meeste gevallen de verwarming even aanzetten vlak voor de bezichtiging, zodat naast een frisse geur ook een aangename temperatuur ontstaat. Keuken: De vaatwasser is op zijn best wanneer deze leeg of op zijn minst gespoeld is. Zorg natuurlijk ook dat het aanrecht leeg en schoon is. Slaapkamers: stop kleding in de kast of wasmand en speelgoed in opbergbox of kast. Ruim kinderkamers op. Badkamer: Kijk bij het opruimen van uw badkamer ook eens naar welke spullen nu echt aanwezig horen te zijn en welke ook tijdelijk in een kastje kunnen liggen. Leg een paar schone opgevouwen handdoeken in de badkamer en toilet.

Zolder en schuur: Zaken die sinds de vorige verhuizing nog steeds in een doos op zolder staan kunnen nu dus gewoon weg. Oude meubelen, die zolang hier neergezet zijn, kunnen naar de kringloopwinkel die oude meubelen gratis bij u komt afhalen.

 

(bron o.a.: prijsverloop.nl)

Zelf je huis verkopen: Handige boeken van de experts

Er is best veel informatie te vinden over het verkopen van je woning. We hebben hier een aantal boeken verzameld waarin experts hun tips & tricks delen, van strategie tot styling en nog veel meer:

JE HUIS VERKOOP JE ZO

boek Je Huis Verkoop je zo

In dit handige boek leer je van  makelaar Mark Teeuwissen hoe je de verkoop van je huis het beste aanpakt.  

  • Hoe bepaal je bijvoorbeeld de juiste vraagprijs?
  • Hoe zorg je voor prettige onderhandelingen?
  • Wat is de beste verkoopstrategie?
  • Wat kun je doen als de interesse voor je woning afneemt? 

Ook leert hij je hoe snel lessen te trekken uit de eerste bezichtigingen. Hij informeert je over de zes belangrijke factoren voor een geslaagde verkoop: staat van onderhoud, locatie, vraagprijs, reclame maken, je verkoopskills en de financiële kant.

Prijs € 22,50

(klik op het boek om te bestellen via Bol)

 

VERKOOPSTYLING, KORTE ONLINE CURSUS

Ook heel handig en leuk is de online cursus verkoopstyling. Als je de toets aan het einde van de cursus met succes afrondt, krijg je zelfs een certificaat!

Maar het gaat er natuurlijk vooral om dat je je eigen huis zo goed mogelijk voor het voetlicht weet te brengen. Kopers zijn nu eenmaal kieskeurig en dat is een nadeel voor jou als verkoper. Alleen wat schoonmaken en opruimen is echt niet voldoende om je huis optimaal te presenteren en de koper over de streep te trekken.

In de e-learning 'Verkoopstyling van je huis' vind je allerlei tips en aanwijzingen waarmee je je woning beter verkoopbaar maakt. Alle kamers komen aan bod en de aanpak is heel praktisch. Je bent ongeveer 40 minuten bezig met de cursus en daarna kun je meteen aan de slag. De cursus is vooral bestemd voor mensen die zelf graag snel hun huis willen verkopen.

Prijs € 25,-

(klik op het plaatje om te bestellen via Bol)

 

WAT U ZELF KUNT DOEN OM UW HUIS SNEL EN SUCCESVOL TE VERKOPEN

 

wat u zelf kunt doen boek

 

Een hele mond vol, deze titel, maar hij dekt de lading. Dit boek staat bomvol adviezen voor de succesvolle zelfverkoper. Marc Rosenbergh besteedt aandacht aan alle facetten van de verkoop en geeft u handige checklists. Ook wijst hij u op handige en belangrijke origanisaties en leert hij u wat u echt zeker moet weten als u zelf uw woning wilt verkopen. Het belang van styling komt aan de orde en natuurlijk ook het gebruik van social media en andere promotiekanalen. 

Prijs € 34,95

(klik op het boek om te bestellen via Bol)

 

'Dank voor deze prima service voor weinig geld, heel onderscheidend'

- Ed Scholten
Meer klantreacties lezen...