Zoek uw woning...
Te koop Te huur
Soort woning:
Prijs van:
Prijs tot:
Plaats:
Of snel naar...

Zelf uw huis verkopen op Funda

Zelf uw huis verkopen op Funda

 

Waarom is plaatsing op Funda zo belangrijk?

Funda is verreweg de grootste en belangrijkste woningwebsite. Als u uw woning wilt verkopen is vindbaarheid op Funda dus essentieel. Het plaatsen van een woning op Funda, zowel een uitgebreide 'prominente' vermelding als een beknopte 'externe' vermelding is alleen toegestaan aan gevestigde makelaars met een zeker aantal woningen in portefeuille. Voor de verkoper die alles zelf wil en kan doen is het dus moeilijk om zijn huis op Funda te krijgen. Om dit probleem op te lossen bieden wij, naast onze full service mogelijkheden, ook Funda Only. 

mijnhuismakelaardij.nl/zelf uw huis verkopen op funda man aan laptop

Hoe gaat dit in zijn werk? U meldt uw woning bij ons aan via het aanmeldformulier. Na betaling van 177,-  (veilig via Ideal) ontvangt u van ons een mailtje. Hierin staat welke gegevens wij van u nodig hebben en hoe u deze kunt aanleveren. Het gaat om zaken als:

  • foto's 
  • verkooptekst
  • type woning
  • aantal kamers
  • eigendomsbewijs
  • oppervlakte
  • wel of geen tuin              

Hoe ziet de vermelding op Funda eruit?

Vindbaarheid staat voorop. Een uitvoerige, zogenaamde 'prominente' vermelding op Funda, van een dure makelaar ziet er mooi uit maar is nergens voor nodig. Uw huis moet in de zoekresultaten naar voren komen, daar gaat het om.

De woning komt met 1 foto, een stukje tekst en een link op Funda. Als de bezoeker doorklikt op de link komt hij op een pagina op onze website die helemaal aan uw woning gewijd is en waar alle foto's, tekst en informatie te vinden zijn. Ook staat daar uw eigen telefoonnummer en/of emailadres. De koper neemt dus rechtstreeks contact met u op om een bezichtiging aan te vragen.

 U kunt  hier een voorbeeld zien van hoe uw woning op Funda kan komen te staan.

Ook op Huislijn en Jaap

    

Naast Funda zijn Huislijn en Jaap de andere twee grote woningwebsites waar uw huis op zou moeten staan. Bij een aanmelding via Mijn Huis Makelaardij is een vermelding op deze twee huizensites inbegrepen. Voor plaatsing op deze websites moet u normaal gesproken betalen. Vele andere woningwebsites nemen de vermelding automatisch over. Hierdoor bereikt u vrijwel iedereen die op zoek is naar een koophuis.

U kunt met behulp van onze tips voor een snellere verkoop uw woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor kandidaat kopers. Vervolgens verzorgt u de bezichtigingen, onderhandelt u over de prijs en de voorwaarden en sluit u een overeenkomst.

Koopcontract en notaris

De koopovereenkomst (of 'koopcontract') kunt u naar keuze zelf opmaken of door ons laten verzorgen. Hiervoor rekenen wij een vergoeding. De meeste mensen kunnen prima zelf de koopovereenkomst verzorgen, bijvoorbeeld aan de hand van een modelcontract, dat u alleen nog hoeft in te vullen. Hierbij hoort ook een uitvoerige toelichting voor de consument. Natuurlijk moet u zich wel goed verdiepen in uw rechten en plichten en liefst een stappenplan volgen. Vervolgens kunt u naar de notaris. De notariskosten zijn normaliter voor rekening van de koper.

Hoe kunt u uw woning aanmelden voor Funda?

Aanmelden van uw woning voor Funda (incl. Huislijn en Jaap) gaat eenvoudig door middel van een kort aanmeldformulier. Na invulling betaalt u veilig via Ideal of Paypal een eenmalig bedrag van 177 euro en vervolgens krijgt u van ons instructies voor het aanleveren van de foto's, tekst en verdere informatie. 

 

aanmelden voor funda

U kunt uw huis aanmelden met de knop hierboven. De rest wijst zichzelf. Als u tussendoor nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd even bellen of mailen met Mijn Huis Makelaardij. Wij staan u graag te woord.

 

 

 

'Dank voor deze prima service voor weinig geld, heel onderscheidend'

- Ed Scholten
Meer klantreacties lezen...